Tuesday, September 28, 2010

Yuzey Torpuleri - Nail Buffers

Scroll down to read in English!

Formspring
okuyucularimdan biri yuzey torpuleri hakkinda soru sormustu. Bende genel olarak sizlerle bu torpuler nasildir, ne ise yarar paylasmak istiyorum.

Benim elimde olan bu tarz torpuler uc cesit..





1. Beyaz kare seklinde olan: Yapisi cok yumusak yani sunger gibi degil ustu hafif tirtirli. Tirnaklarin ustunu puruzsuzlestirmek icin kullaniliyor.

2. Siyah- Kirmizi kare seklinde olan: Bu tam bir zimpara diyebiliriz. Cok sert. Tirnak ustundeki tortulari yok etmek icin ideal. Ben genelde bunu takma tirnak kullandiktan sonra kalan yapistirici kalintilarini ortadan kaldirmak icin kullaniyorum. Takma tirnaklar icin en buyuk dert bu yapistiricilardir. Bir turlu tirnak uzayana kadar gitmezler.

Ustteki anlattigim iki yuzey torpusu tirnak yuzeyini inceltiyor. Beyaz olan o kadar olmasada renkli olan hissedilen bir inceltme yapiyor.



Gelelim buyuk yuzey torpume...

Bu tarzlarda en populeri 4 yuzlu olan renkliler ama ne yazik ki benimkini bulamiyorum. Aslinda cok bir farklari yok. Onda renklerle asama asama kullanimi gosteriyor. Ilk asamada daha sert bir torpu ile baslayip 4. asamaya kadar torpulerin sertligi azaliyor.

1. asama: 4 yuzlu torpu icindeki en sert torpu. Tirnak yuzeyindeki tortulari almak icin

2. asama: Bu torpu daha tirnak yuzeyinde esitlendirmeyi sagliyor.

3. asama: Torpulemeden dolayi yuzeyde bulunan tortulari temizliyor.

4. asama: Tirnagi parlatiyor.

Ilk 3 yuzey arasinda bana gore pek bir fark yok. Olsa da olur, olmasa da. Hepsi ayni gibi yukarida anlattigim beyazdan cok daha yumusaklar. 4. yuzey ise tirnagi parlatma islemini yapiyor. Bu gercekten ise yariyor hani ciddi ciddi tirnakta cila varmis gibi bir goruntu olusuyor.

Gelelim benim mavime bu 4 asamalilarin 2'sinden olusuyor. Ilk once gri olan kisimla tirnak yuzeyi puruzsuzlestiriliyor. Daha sonra beyaz kisim ile tirnak parlatiliyor.

Beyaz kismi cekmeyi unutmusum =) Gorulen gri kismin arka tarafi ise beyaz.

Acik olmam gerekirse ben bunlarin hicbirini oyle sikca kullanmiyorum. Yaz mevsiminde bir kadinin basina gelebilecek en kotu sey oldu ve once sol ayak bas parmak tirnagim kirildi. Tam o uzadi derken bu sefer sag kirildi. Bu durumda da ben kotu goruntuyu yok etmek adina takma tirnak kullandim. Onlari her cikarisimda bir kalinti kaldi. Bu kalintilardan kurtulmak icin kirmizi-siyah olani kullandim. Onun disinda her birini cok nadiren kullaniyorum.

Ama kesinlikle bu parlatici yuzeyli olanlari oje kullanmayip, cilali-bakimli bir goruntu elde etmek isteyenlere oneririm. Kullandigim zamanlarda hic bir zararini gormedim.

Bu torpulerden kozmetik urunleri satan magazalardan cok rahat bir sekilde bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Fiyatlari cok pahali degil. Burada en pahalisi $3-$4'a bulunabiliyor.

Hamis: Ingilizce Nail Buffer/File olarak gecmekte. Ben Turkce karsiligi olarak yuzey torpusu demeyi uygun buldum. Ama yaygin bir Turkce isimi varsa yazarsaniz, sevinirim.



Nail buffers are using to get smooth nails. First two definitely make your nail thinner. But the last and big one has 2 sides to use. Grey side is to get rid of ridges and other side which is not in photos, make them shinny. Thats really good thing, if you want good looking nails without polish. When I use big one, I never get any bad effect.

Tuesday, September 21, 2010

Essie News


Happy News!






Today, while I was shopping, came across with Essie nail lacquers at Marshalls. I am not sure every Marshall has Essie products. But they are only $3.99 so it is good to check local Marshalls..

Second photo is my todays Essie haul =) By the way, they don't have too many options.

Monday, September 20, 2010

Chanel- Khaki Vert

Scroll down to read in English!

Son ve koleksiyondaki en populer renk Khaki Vert...

Renk tam olarak askeri yesil, haki yesil.. Ben tabii ki de rengi kosulsuz sevdim. Ama su anda piyasada bu rengin cok benzerleri satista en kolay ornegi Essie Fall 2010 koleksiyonundan Sew Psyched. O nedenle bu ojeye bu kadar para verilir mi, durmak ve dusunmek gerek. Bana demeyin peki sen neden aldin? Ben ojeleri seviyorum. Chanel'leri de mumkun oldugunca alip, saklamak istiyorum. Kapagi kapali ve iyi saklanildigi surece bir bozulmada olmuyor, olmadigi simdiye kadar.

Karsilastirmali fotografilarini cekmek istedim Essie ile fakat ojemi arabada unutmusum. Ben dun bir elime surup fotografini cektim. Sonra aksam ani bir sekilde disari cikmaya karar verdim. Eh tek elde oje olmadi, arabada surmek icin yanima almistim. Sonrada arabada unuttum.. Ama en kisa zamanda karsilastirmasini yapicam.. Acikcasi bende merak ediyorum ne kadar yakin renkler =)

YARDIM: Fotograf makinemi degistirmek istiyorum. Her an kolayca fotograf cekebilecegim, ozel herhangi bir ayar istemeyen bir makine istiyorum. Oneriniz var mi =)











Thats last and most popular color from collection. Khaki Vert..

Color is greyish green .. It has touch of grey inside and it makes the color unique. But in that point there is a so closed color Sew Psyched which is from Essie Fall 2010

I wanted to put comparison photos but I forgot my bottle in the car =) When I get it morning, I will try to add to photo =)

Essie Winter 2010




Essie Fall 2010 koleksiyonu satisa yeni cikmasina ragmen Essie'nin Kasim'in ilk haftasi Amerika'da satisa cikicak Winter 2010 koleksiyonun renkleri paylasmadan edemedim =)

Chanel- Khaki Brun

Scroll down to read English!

Mink bir haftasonu arasindan sonra koleksiyona devam...

Pazartesi gunune yakisir guzellikte renkle haftaya merhaba diyoruz.. Ve sizi koleksiyondaki favori rengimle tanistiriyorum... KHAKI BRUN...

Khaki Brun adli rengin ne olmasini beklersiniz tabi ki haki kahve olsun isterseniz..

Ama fotograflardan da gorebileceginiz gibi o bir toprak yesili yani koyu bir cim rengi..

Muthis, harika bir renk!

Son iki resimde de bu guzel ojenin fircasi bu sekilde cikti. Simdi ben dikkatsizligime mi uzuleyim yoksa kaderime boyun mu egiyim =) Bakmadan, denemeden aldim.. Zaten aldigim zamanda magaza da guzel bir etkinlikleri vardi. Chanel manikurculeri musterilerine yeni koleksiyonu tanitmak amaciyla oje surup, cesitli sekiller yapiyorlardi ama benim sansima pek bir beceriksiz manikurcu denk geldigi icin benim ki kotu oldu =)Ben ona dalmisim hic farketmemisim fircayi... Olsun ben hala onu cok seviyorum..

Birde bu renk Nars Zulu'ya yakin bir renk sanirim yada Zulu bundan birazcik daha koyu.. Simdi onun pesindeyim gel ekim ayi artik Nars vintage koleksiyonu benim olsun. Ama bu sefer kararliyim koleksiyonu tamamen almicam 2-3 renk begendim onlar benimdir =)

Hamis: Zulu yeniden kontrol ettim. Renk siyah, yesil Chanel ise daha kahverengi yesil.. Ama en iyi karsilastirma icin Ekim gel artik =)


Yarin koleksiyonun son rengi Khaki Vert var, gozleriniz buralarda olsun...














After a really short weekend again HELLO with our rest of collection..

I guess thats the best color to welcome Monday, beginning of the week =) And finally my favorite color from collection Khaki Brun..

When you read Brun, you can expected brownish something.. Unfortunately or luckily it is amazing dark olive green =)

Amazing, fabulous color

But my luck, my brush is bad! That was my careless, I didn't check my brush before paid.. Now, what should i do? Should I go back there or keep it like that? I do not know but only I know that color is great for coming cold days.

And other thing is, So closed to Nars Zulu.. But I am not sure, for this we should wait October, Nars Vintage collection. Really, I am so ready for that collection. This time I decided to buy only 2-3 colors, not all 6 =)

Stay tunned for last Khaki Vert =)

Ps: I checked Zulu again and they are so closed but both are dark green.. We will see!

Friday, September 17, 2010

Chanel - Khaki Rose

Scroll down to read in English!

Ilk rengimiz Khaki Rose..

Ismine baktiginiz zaman bunun haki tabanli pembe bir renk olmasini beklersiniz ama degil!

Acik kahverengi... Renk guzel hosuma gitti ama bu rengin benim ellerimin rengine fazla yakismadigini dusunuyorum.













Sorry for last posts I could not write English...

This is our first color from collection..

When I heart name 'Rose', I was expecting more pinkish something. But wrong me! It is not pink, there is no pink! Totally light brown.. I never see like that color before it is unique for me but the thing is I guess it is not my color. My skin color is not going well with this! I will use it maybe I can get used to it =) Lets see!

Zuzu

Thursday, September 16, 2010

Les Khakis De Chanel!

Scroll down to read in English!

Iste onlar sonunda buradalar !!!

Ben onlara cuma gunu kavustum ama yazmak icin bir sure beklemem gerekti. Cunku tirnagimin kosesi kirildi ve sekilsizdi, hemde persembe aksami oldu. Neyse sans dedim bekledim ve birazcik tirnagim sekle girince sizin icin fotografladim.

Tek kelime ile ben renklere ba-yil-dim...

Ucu de birbirinden guzel ve degisik. Gene iclerinde en bilindik renk Khaki Vert cunku bu rengin bir benzerini Essie Fall 2010 da Sew Psyched ile bizimle tanistirmisti. Digerleri mi yok ben bulamadim benzerlerini ama Chanel den sonra eminim bircok markada onlarin yakin renklerini cikaricaktir.

Genel olarak bu koleksiyonu degerlendirmem gerekirse renklerin degisik oldugunu onceden belirttim. Ama bu koleksiyonda benim asil ilgimi baska birsey cekti. Chanel kesinlikle ojelerinin yapilarini degistirmis. Bir kere birazcik daha yogunlar ve muthis haber soyulma sorunu yasamadim. Evet dogru duydunuz haftasonu Khaki Brun'u kullandim ve kesinlikle hic bir sorun yasamadim. Ama sunu de eklemem gerek ki bir OPI, Essie,... gibi 3-4 gun kalicilik beklenemez sadece eski Chanel yapisindan cok daha iyi..

Aslinda konadikurde yapiyorum ve aralarda paylasmak istiyorum onlari ama koleksiyonlar o kadar guzel ki onlari kesip araya girmek istemiyorum. Bu nedenle bugunden itibaren 3 yazimda onlar bizimle =)

Hamis: Beklemede kalin Chanel'lerden sonra tirnak bakim urunleri yazisi geliyor.




Hatirlatma!



Simdi telefonlariniza, fotograf makinelerinize bir goz atma vakti... Elinizdeki Fashion Night Out Essie fotograflarinizi yollayin ve supriz Essie hediyesinin sahibi siz olun =)

Fotograflariniz icin email: insideofmypurse@gmail.com

Sevgiler...
Zuzu

Wednesday, September 15, 2010

Fashion Night Out Suprizi Essie!!




Cogunuzun gunlerdir basindan ozellikle de bloglardan takip ettigi gibi bu sene ilk kez 16 Eylul aksami Istanbul'da FNO gerceklesicek.

Moda bloglari bircok kez kampanyalardan bahsetti.. Peki ya biz ojeciler, bizsiz FNO olur mu, olmaz tabii ki =)

Simdi buradan FNO icin aksam disarda ozellikle de Nisantasi'nda olanlara sesleniyorum, lutfen okuyun yazimi =)

Sevgili okuyucularim bu guzel aksamda Essie'de muhtesem suprizlerle sizlerle olucak =)

Nerde mi? Mim Kemal Oke caddesinde (silk and cashemere`in yaninda) saat 18`den itibaren Erdem Kiramer ekibi ile ucretsiz essie oje uygulamalari, hediyeler verilecek, sonbahar ve Addams ailesi koleksiyonlari satista olacak.

Muhtesem bir aksam sizi bekliyor. Bu sene sizlere eslik edemiyorum ama seneye bende sizlerle orada olucam =)

Simdi gelelim Cantamin Icindekiler ve Essie'den size FNO suprizine!!

Bu sene bol bol okuyucularimin objektifinden Essie fotolari bekliyorum. Cekin, yollayin, paylasalim blogda =) Blogda yayinlanan fotograflar arasinda yine siz okuyucularimin oylari ile belirlenicek sansli okuyucumu Essie'den supriz bir hediye bekliyor =) Katilim olmasini cok isterim cunku bende bu fotograflarla sizlerin yardimiyla orada ki ortam da bulunucam =)

Katilim sartlari:

1. Fotograflarda illa ki oje olmasi gerekmiyor. Essie'yi anlatan orada dikkatiniz ceken herhangi bir sey fotografi da olabilir.

2. Etkinlik bugun gerceklesecegi icin herkese ulasmak istiyorum. Cunku benim icin heyecan verici bir proje. Bu nedenle bana yardimci olup facebook, twitter, blog gibi sosyal aglardan duyuru yapabilirseniz cok memnun olurum.

3. Ve son olarakta fotograflarinizi insideofmypurse@gmail.com adresine yollamalisiniz

Yaniniza fotograf makinanizi alip Essie'ye ugramayi unutmayin... Fotograf makinenizi unuttu iseniz telefonunuzu kullanin =)

Hepinize eglenceli bir aksam dileyip fotograflarinizi bekliyorum =)

Sevgiler,
Zuzu =)


Sephora- Chic&Rebel

Sephora koleksiyonumuzu son rengimiz gri ile bitiriyoruz..

Sephora ojeler hakkinda genel bir yorum yapmak gerekirse:

"Fırça alışık olduğumuz gibi ince uzun değil; tam tersi kalın ve kısa. Bunun nedeni birazcik da siselerinin kucuk olmasindan kaynaklaniyor. Alisana kadar sürmesi zor ama kremsi yapısına alışınca akıcılığı sürümünü kolaylaştırıyor. Ojelerin tek sorunu, şişesinin dengesiz olması; ojeyi alırken şişe devrilecek gibi oluyor, moment-denge problemi var yani :) Onun dışında esmer tende nasıl durur bilemiyorum ama benim beyaz tenimde çok güzel durdu, ben çok beğendim :)"

CK-GC

Ojeler her seferinde iki kat uygulanmistir, ustlerinde ust koruyucu cila bulunmaktadir.

Bu arada mavi renk - Swimming Pool icin minik bir hatirlatmma: Aslında güzel bir laciverti var ojenin.. ama fotğraflarda smurf mavisi gibi görünüyor, tırnakta kesinlikle o kadar açık renk değil.










*Urunler firma tarafindan deneme amacli gonderilmistir. Iletisim icin insideofmypurse@gmail.com

** The product(s) in this post were provided to me by the public relations company or the manufacturer for consideration.

Tuesday, September 14, 2010

Sephora- Lime Green










*Urunler firma tarafindan deneme amacli gonderilmistir. Iletisim icin insideofmypurse@gmail.com

** The product(s) in this post were provided to me by the public relations company or the manufacturer for consideration.