Friday, May 7, 2010

Essie Turkiye



Merhaba,

Cogumuzun haberi vardir. Essie markasi artik Turkiye'de de satista...

Websitesinden ve cesitli satis noktalarindan onlara sahip olabilirsiniz:

http://www.essieturkey.com/


Benim bu yaziyi yazmamin asil baska bir nedeni var. Hepinizin cok merak ettigi ve cogunuzun yuksek buldugu fiyatlari.

Fiyatlar size birazcik yuksek gelmis sanirim. Ama ben biraz arastirdim, bu fiyatlar aslinda normal. Ornek olarak ojeler icin 25 TL gibi bir fiyatlari var. Ben burdan Essie'nin bir ojesini $8'a satin aliyorum. Yani 12TL diyelim. Ama siz Turkiye'den satin alirken buna kargo fiyati (siseler agir oldugu icin genelde baya yuksek oluyor), gumruk masrafini de eklemelisiniz. Eh bir de bu fiyata kaliteli bir oje satin aliyorsunuz. Kurumadan, size sorun cikarmadan uzun zaman kullanabilirsiniz.

Tabi ki butcelerimizde 25 TL bir oje icin cok uygun bir fiyat degil ama cok sevilen bir renk icin neden boyle bir ayricalik olmasin.

Bunlar benim kisisel dusuncelerim sadece minicik bir fikir vermek istedim.


Hamis: Bir ojenin Ebay araciligi ile ne kadar getirildigini bilmiyorum. Aslinda birde o sekilde kiyaslamak gerekir.

17 ♥ MUTLULUK KAYNAGIM YORUMLAR- COMMENTS ♥:

Ebru said...

E sonunda!!! Her ne kadar Turkiye'de yasamasamda, ne zaman Turkiye'ye gitsem sirf Flormar marka ojeler gormekten bikmistim acikcasi. Hem kalite hemde kisitli renkler oldugu icin. Cok sevindim Essie'nin artik Turkiye'de de satildigina :))

Marjo on makeup frenzy said...

Keşke diğer markalar da gelse, çeşit olsa.. OPI eskiden 35 lira filandı sanırım Essie yine ucuz ama yine de beğendiğin 4 rengi alacak olsan 100 lira. O parayı verip oje almak zor geliyor yahu. Fondoten fln olsa neyse derim de ojeye gelince aman alt tarafı bir oje, ne yani altından mı yapılmış diyesim geliyor ama sonra 2 katı fiyata chanel alabiliyorum, böyle de dengesizimdir :P

FashionAndMakeupFreak said...

şimdilik farklı renkler yok sitesinde.yine hep aynı renkler.özellikle pastel koleksiyon ürünler çıkarmaya başladı. bünyesinde çokça marka bulunduran watson's ve sık sık oje koleksiyonu çıkaran oriflame benim için yeterli oluyor.çok farklı bir renk olursa da ya mac tercih ederim ya da essie,opi,shina glaze gibilerini e-bay den ya da gidip abd den almayı tercih ederim. bir süre alışveriş yapmadan para biriktirip abd yolunu tutacaksın alışveriş için.iki ülke arasındaki fiyat farkı toplamı ile yol paran çıkıyor... :D

nily21 said...

Çok özel bir durumda ben de parasına bakmıyorum ama çabuk sıkıldığım için çok çeşit almak istiyorum. Dolayısıyla fiyat önemli..Ben ChinaGlaze de gelsin diye kampanya başlatmayı düşünüyorum o da ayrı konu:)
Bu arada Zuzucuğum TR'de sadece kuaförlerde LCN diye bir marka satılıyor. Fiyatları Essie gibi, bakım ürünleride ojeleri de süper güzel ve dayanıklı..Ancak internette hiç rastlayamadım satışına..sanırım Alman markası..Sen biliyor musun?

nily21 said...

Çok özel bir durumda ben de parasına bakmıyorum ama çabuk sıkıldığım için çok çeşit almak istiyorum. Dolayısıyla fiyat önemli..Ben ChinaGlaze de gelsin diye kampanya başlatmayı düşünüyorum o da ayrı konu:)
Bu arada Zuzucuğum TR'de sadece kuaförlerde LCN diye bir marka satılıyor. Fiyatları Essie gibi, bakım ürünleride ojeleri de süper güzel ve dayanıklı..Ancak internette hiç rastlayamadım satışına..sanırım Alman markası..Sen biliyor musun?

caramel macchiato said...

eger yurtdişindan toplu olarak sipariş verirsen o kadar koymuyor fiyat.. ama marjonun dediği gibi turkiyeden 4 tane almaya kalkinca 100 lira ediyor ya, el insaf.. manyak mıyım diye dusunmuyor değilim =)al 1 liraya oje, kullan kullan bozulunca at =) ojeye bile para harciyorum o kadar =/

♥ Made By Mİne ♥ said...

oje olunca insan pahalı olmasın diyor kendi kendine ..ama bi tane iyi bir ojemizde olsun yani:)

Lokum Hanim said...

Ebru : Evet canim bende cok mutlu oldum gorunce.. Umarim bir sure markayi piyasadan kaldirmazlar uzulurum...

Marjo On the makeup Frenzy: Evet boyle 4 olunca cok pahali geliyor. Bu durumda Ebay falan daha uygun sanirim .. Bu da bir nevi fondoten gibi aslinda bir farklari yok sadece boyutlari :)

FashionMakeupFreak: Ben yerli markalarin renklerini bilmiyorum. O nedenle fazla yorum yapamam. Toplu urun aldigin zaman ebay dan daha uyguna alabilirsin, bilemiyorum :) Ya da super care gez, dolas ayni zamanda gel buralara :)

Nilgun: Kampanyanda tum varligim ve kalbimle seni desteklerim :)Duydum canim ama ne kullandim ne de kullananina rastladim o nedenle pek bir bilgim yok :(

Caramel Macchiato: Bende ayni dusunceler icindeyim belki toplu olunca o kadar kargolama yapmaz ama 4 renk birden Tr den alinca cok paraymis bir anda :) Birde su yonden bakmak gerek o 1 liraya aldigin ojeleri kac kere kullanip atiyosun, bunlari genelde sonuna kadar kullanabilirsin. Yani gene ayni paraya denk geliyo olabilir aslinda sana :)

Made By Mine: Evet aynen hani klasik bir renk neden olmasin devamli kullanirsin hem :)

FashionAndMakeupFreak said...

pastelin internet sitesinde renkleri var. fiyatları da 1.75-2tl falan... rimmel ın da az ama güzel renkleri var. yeni turkuaz ojesini aldım. pastel de, rimmel da, flormar,alix avien de 2 kat yetiyor ama en iyisi pastel aralarında. rimmel ise 5tl.oip,essie,china glaze e-bayden alırsak sadece 1 tane 15tl'ye mal oluyor maksimum.

Nilgün Komar said...

şekerim evet biraz pahalı ama dediğin gibi renk için dediğin anlarda alınır sanırım :)

plndrkn said...

Bence Türk kızlarının öncelikli problemi yıllardır Türkiye oje pazarını elinde tutan Flormar yüzünden ojeye hep çok düşük fiyatlar vermeye alışmış olması. Bizim için oje ucuz bir kozmetik ürünüydü hep, üstelik renk skalamızda çok dar olduğu için yenilikçi renklere alışılması da zaman alıyor. Son yıllarda Flormar'ın üstünlüğü bozarcasına bir çok marka ortalıkta olsa da onlarda düşük fiyat politikası ile böyle bir ojeye 25 TL vermemizi engelliyorlar :))
Bende Essie oje matlaştırıcısı ile tanışmak istiyorum. Bakalım buluşmamız ne zaman gerçekleşicek :)

FashionAndMakeupFreak said...

Böyle bir problem ortada yok. Maliyet+Kar marjı ilişkisi bu bir de marka değerinin kara kattığı. Türkiye pazarında sadece tırnak bakımı üzerine açılmış yerler yok(nişantaşında yeni açılmış bir yer var)
Türk markaları Türkiye'de üretim yaptıklarından ve yine üretildiği yerde dağıtımı yapıldığındna maliyetler düşük.
Türkiye'de kişi başına düşen gelir ile bu ojelerin memleketleri olan ABD kişi başına düşen gelir arasında himalayalar var.
ABD'de 7-8$ a satılan 1 ojeden firma kar ediyor. Bu yüzden bunu Türkiye'deki fiyatları belirlerkenki maliyet olarak göze alamayız.
Şu kesindir ki Türkiye'deki ithalatçıların kar marjları ciddi anlamda yüksetir. Lakin Steve Madden, Mudo(Rene Derhy vs..), Sephora'nın Sephora markası(fiyat farkı çok minik var),Aldo yurtdışındaki fiyatları ile aynı olabiliyorsa bu 25tlye nereden gelindiğini kendilerine soralım.
Bu insanların ödedikleri vergi, shipping bizim ödediğimiz gibi değil. Kendi alışverişlerimizle karşılaştırırsak fiyat arada bir alınabilecek konuma gelebilir.
Biz kendimizi sömürttükçe Türkiye'deki yatırımcı "napiyim vergi yüksek bla bla" bahanesiyle fiyatları arttırmaya devam edecektir.
Herşey bizim elimizde. Pazarda tutunamama durumuna gelince tıpış tıpış devlete "şu vergileri kısın bla bla" diyecekler ve kar marjlarını da düşürünce ortaya adam gibi fiyatlar ortaya çıkacak.
Essie'nin kar marjı Mac'inkinden daha fazla mesela...
Rimmel'ın çok renk çeşitliliği yok ama eğlenceli farklı renkleri var. Fiyatı da kendi memleketindekiyle neredeyse aynı.1tl mi fazla ne...
Burada kafanıza marka değeri takılmasın. Lakin verdiğim örnek markaların marka değerleri birbirinden farklı olmakla birlikte benim söz ettiğim kar marjları. Menşei ülke fiyatı ile ithal edildiği ülke arasındaki satış fiyatı farkı ülkemizde yüksek ve uçurum bu kadar olmamalı.

hayal perest said...

bende gezdim pek bişey bulamadım :(

pinoeatshealthy said...

dün essie türkiye'den chinchilly ve natte about you set ile mint candy apple aldım. saat 3 gibi sipariş verdim, 5 gibi telefonla arandım, ürünlerinizi kargoya verdik denildi. bu sabah 9da ojelerim elime ulaştı. sorunsuz ve çok hızlı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ben 3-4 senedir neredeyse tüm kozmetik alışverişimi (MAC hariç) internetten yapıyorum. bazen türkiyeyle kıyaslandığında çok daha ucuza geldiği doğru. hiç bir gümrük, kaybolma gibi sıkıntım da olmadı ama burada farklı bir hizmet var. netten aldığımda bazen 40 gün ürün beklediğim oluyor, burda ertesi gün elimde. güvenliği çok yüksek, benim başıma gelmese de ürünleri kaybolan insan çok. gümrük yok, bu çok önemli, genelde takılmaz zaten ama olsun. kargosu 100 tl üzeri ücretsiz, altına 4 tl. yurtdışından çok daha pahalı. size naçizane tavsiyem çok sık kullandığınız kırmızı, bordo, pembe, french manicure gibi renkleri kaliteleri için essie alın, mint candy apple, chinchilly, matte topcoat gibi flormar vb markalarda bulamayacaklarınızı da aynı şekilde... ama mesela ayda yılda bir sürdüğünüz turuncuyu, moru, sedefli renkleri watsonsdan alın gitsin. yada benim yaptığım gibi, koleksiyonunuzu ayda 3-4 ojeyle essie gibi kaliteli ojelere çekin, nicelik değil nitelikli ojeleriniz olsun. bir de şunu unutmayın, flormar gerçekten 1,20 gibi fiyatlarıyla herkesi "oje dediğin ucuz olur"a alıştırdı ama aslında kalite aradığınız herşeyde olduğu gibi ojedede kalite parasuyla geliyor.

Selin said...

taranisancalime bende katılıyorum. Herseyin kalitesi kaliteli. Flormar veya pastel kac gun dayaniyorki tirnakta sur babam sur sonrada kurumasini bekle. Bende super renkler aldim essiden gecen pazartesi siparis verdm sali gunu elime gecti servisleri dort dortluk. Great Expectations Tart Deco Mint Candy Apple Ballet Slippers ve Good to go kurutucu aldim ozellikle kurutucusunun ustune tanımam. mukemmel!

Benim tavsiyem az alin ama oz alin.

mughetto said...

Ben Zuzu sayesinde, ebayden Essie marka mint candy apple oje aldım,bu blogda gördüm bayıldım peşine düştüm ve aldım :)
Kargo dahil 8 dolar gibi bir ücret ödedim.. İlgilenenler olursa ebay e göz atsın.
Ama belirtmeden geçemeyeceğim mint candy apple ın çok çok yakın bir tonu şu sıralar Claire's te satılıyor. Ben onu da aldım,iki gün peşpeşe sürdüm,arkadaşlarım farkı anlayamadı...
Sanırım 2-3 lira olması lazım Claire'ste satılan..

deryik said...

aslında oje fiyatlarının yüksek olmasının tek sebebi ithal ve lüks ürünlerdeki yüksek ÖTV oranı. yoksa nakliye masrafları fiyatı 2 katına çıkarmaz, tek tek taşımıyolar neticede :) üstelik türkiye en azından AB gümrük birliği içinde; ama avrupadan gelen ürünlerde de bu durum yaşanıyor.

maalesef türkiyede hızlı tüketim ürünlerinde %66'ya yakın dolaylı vergi var. yani 3 liranın 2si vergi ve bu tamamen türkiyeye özgü bi durum. kozmetik ürünleri ile incili takılar aynı kategoride desem yeterli olur sanırım :)

Post a Comment