Saturday, July 17, 2010

Bir Tesekur- Bir Skandal =)

Merhaba,

Yorumlariniza gecikmeli olarak cevap verirken bir sey farkettim. Ben bir tesekur unuttum =)

Essie Summer koleksiyonundaki mankenime tesekur etmeyi unuttum. Tatil yaparken usenmeyip ojeleri tek tek deneyip yorumlariyla bana yardimci oldugu icin canim kardesime cok tesekur ederim =)

Birde resimler hakkinda minik hatirlatma yapmam gerek. Ten rengi benden cok daha beyaz oldugu halde fotograf makinesi ve biraz da bronzluktan ellerinin rengi oldugundan degisik cikmis =) Ama oje renklerinde supheniz olmasin. Her birini koymadan once gozden gecirdik =)

Kardesime not: Seni cok seviyorum minigim... Daha fazla seni buraya konuk etmek isterim =) Optum seni ...

Tatil boyunca yazilari okuyamadim, twitterde bulunamadim. Donunce hepsine baktim. Ve bir konu beni rahatsiz etti.

MAC SKANDALI! Durdum durdum evet bugun yaziyorum =)

Bastan uyariyim hemen canim moda blogger arkadaslarim sizleri cok seviyorum ve severek okuyorum. Konu kesinlikle sizinle ilgili degil =)

Hepinizin bildigi gibi MAC yalnis hatirlamiyorsam Nisantasi bir etkinlik duzenledi ve bu etkinlige kendisi bir makyaj markasi ve bu yeni bir makyaj koleksiyonu tanitimi oldugu halde sadece moda bloggerlarini davet etti. Tabii ki onlari da davet etmeli boyle bir etkinlige ama neden orda bir tane bile bize urunler hakkinda yorum yazicak makyaj bloggeri yoktu!! Bana gore 2 nedendir:

1. MAC calisanlarinin yada PR sirketinin konuya hakim olamayisi, deneyimsiz olmasi.

2. Zaten makyaj bloglari bizi yaziyor neden cagiralim. Hem moda bloglari daha medyatik bizden bahsetsinler dusuncesi =)


Ama unutmuslar ki makyaj bloglari da cok emek veriyor ve hakli olarak desteklenmek istiyor. Bu bloglar MAC urunu yogunluklu yazan bloglar arti eminim MAC in cogu calisanindan cok daha iyi MAC urunlerini bilirler..Hele yeni koleksiyonlari herkesten once onlar takip edip, paylasir. Simdi MAC sen bizleri davet etmezsen en kucuk seyde kim bizi destekler! Tamam ben yurtdisinda yasiyorum ve tamamen oje yaziyorum ama JustMAkeup, Ipek Keles, Makyaj Cantam, Marjo,... davet etseydin yada en azindan uzgunlugu, kirginligi farkedip gonul almak icin moda bloggerlarina o yolladigin makyaj urunlerinden bir tane de makyaj bloglarina ulastirman cok mu zor olurdu!

Bu konuda biraz kizginim kac gundur icim icimi yiyordu oh yazdim rahatladim =) Beni tedirgin eden bir konuyu neden sizinle paylasmamayim ki ben sesimi, uzuntumu ancak buradan duyarabilirim =) Paylastim rahatladim =D

Simdi sorarsaniz ben kesinlikle MAC le iletisime gecmedim! Cunku biliyorum ki net yanit alamam belki yanit bile alamam. Bu yaziyi da isteyen yollayabilir hatta ciktisini alip MAC lere bile gidip verebilir. Belki de hakli gerekceleri vardir kimbilir ben hissettiklerimi, gorduklerimi paylastim =)

Sevgiler,
Zuzu

13 ♥ MUTLULUK KAYNAGIM YORUMLAR- COMMENTS ♥:

Hacer Sayıner said...

Kesinlikle katılıyorum. Davet edilen bloggerların hepsi moda blog yazarıydı ve hiçbiri tam olarak Mac'in yeni koleksiyonu hakkında doyurucu yazı yazmadı. Yalnızca etkinliğe gittik, ürünler şunlardı, gitmişken makyaj da yaptırdık modundalardı.

Dediğin gibi Mac koleksiyonlarının sıkı takipçisi olan, daha ülkemize gelmeden her ürünü bilen insanlar var. Özellikle JustMakeup.net yazarlarının davet edilmemesi çok acı bana göre. Nedenini zaten davet listesini hazırlayan bayan açıkladı. Kendi takip ettiği bloggerları çağırdığını söyledi. Çok acı bir durum.

Güzel ülkemde makyaj bloggerları hakettiği değeri ne zaman görecek sabırsızlıkla bekliyorum...

Unknown said...

bence nededni 2. secenek.. nasıl olsa biz yazıyoruz, boy boy fotograflarını cekiyoruz, eve gelip aralarından swarchların en iyi gorundugu fotografları 40 saat eleyip fotografları etiketleyip bir de uzerine yorumlayıp yazısını yazıyoruz. kısacası zaten biz yazıyoruz, moda bloglarını da cagırdık mı butun bloglarda yer alır diye dusunduler herhalde.. acıkcası bu olaydan sonra hem yeni koleksiyon geldi mi kostur kostur MAC gidip gelme zamanıma hemde 40 saat fotograf cekip eve geldigimde bir 40 saatte yazıya emek vermeme acıyorum bu olaydan sonra..

Anonymous said...

:-)

tuguna said...

sonra da neden online alisveris yapiyorsun derler. binlerce nedenden biri de isini iyi bilmeyen, musteriye doyurucu bir sey anlatamayan saticilar. bunda da ellerine yuzlerine bulastirdilar iste.

Unknown said...

bence makyaj bloglari mac'i boykot etmeli,hatta sayfalarina boykot sticker'i yapistirmali.
makyaj bloglarina bakmadan kalem bile almayan (benim gibi) pek cok insan var.
buna ragmen hic makyaj blogu cagirmamis olmalari kale almadiklarini yada yok varsaydiklarini gosterio, ki her ikisi de kotu.

Nilgün Komar said...

zuzum çok haklısın; dediğin ve gözlemlediğin gibi oluyor sanıyorum genelde.. organize eden kişiye yakın olana blogger kimse o da kendine yakın olanları alıp gidiyor. mesela yemek etkinliklerine hobi bloglarını davet ediyorlar.. burada da öyle olmuş.. kimse en yakınları onları alıp gitmişlerdir.. tepkinde sonuna kadar haklısın! boykot etiketi bence başka türlü olmalı isimlerini orada yazdıkçada reklamları olur gibi geliyor..

towanda said...

nasılsa bizden almıyorlar daha koleksiyonlar türkiyeye gelmeden satın alıyorlar diye kıskanmış olabilirlermi:) davet listesini hazırlayan bayanın da makyaj bloglarını takip etmemesi çok acı

admin said...

Zuzu'cum güzel bir yazı olmuş eline sağlık. Aslında şöyle bir durum var, zaten onların yollayacağı k..çıkırık 2-3 ürüne kalmadık, zaten benzer 29420490 tane ürün var hepimizde, ama en azından katılmayacak olsam bile bir davet, siz benden bu kadar bahsetmişsiniz temalı bir mektup bile olabilirdi. Şu ana kadar aktivitelerine katılamadığım onlarca marka, teşekkür maiyetinde bu jesti yaptı çünkü.

MAC'e gidip, fırça isimlerini ezbere bile bilmeyen insanlarla karşılaşabildiğimizi düşünürsek, bize biraz ayıp oldu. MAC ezberlediğim kadar pedagoji çalışsaydım kpss birincisi olurdum yani :P

Unknown said...

Eskiden beni okuyanlara yurtdışından MAC almayın değmez, çok büyük fiyat farkı yok falan diyordum. Bundan sonra canla başla herkesi internetten alışverişe yönlendireceğim. MACin bize attığı bu golü asla unutmam. Yaşasın kötülük!

S. said...

mac'in bu etkinliğinden haberim olmadı, zira ben de makyaj cantam, marjo, just make up takipçisiyim. reader'ıma eklemeyi hep unuttuğundan ötürü de aklıma geldikçe hacer'in blogunu okuyorum... hiç birinde yer almayan şeylerden de haberim olmuyor...

ben de yukarda kalinka'nın yazdığı gibi bu bloglarda okumadığım makyaj temizleyicisini bile almakta tereddüt ediyorum...

Zeynep said...

zuzucum kesinlikle çok haklısın! seninde isimlerini belirttiğin bi çok makyaj bloğundan mac ürünleri ile ilgili bi çok bilgiye sahip olup macten alışveriş yaptım ve hatta yine makyaj bloglarından öğrendiğim bazı şeyleri söylediğimde şaşırmışlardı bildiklerime bencede böyle bi etkinlikte en önce makyaj bloglarının adı geçmeliydi..

petitbeurre said...

ben de aynen katılıyorum, özellikle mac gibi fiyatları diğer markalara göre daha pahalı olan bi markadan ürün alcağım zaman mutlaka makyaj boglarını okuyorum ve birebir onların yorumlarına göre karar veriyorum. bu son mac lansmanını da bi çok moda blogunda okudum, sadece böyle bi tanıtım yapıldığını biliyorum, ne koleksiyon ne de ürünler hakkında detaylı bilgiye sahip olamadım. makyaj blogu olan bloggerlar için oldukça kırıcı bi durum, mac için de aynı derecede yetersiz bi tanıtım olmuş, eğer ki makyaj blogları seçilmiş olsaydı, ürünler detaylı şekilde tanıtılırdı ve biz de onların düşünceleriyle alışveriş yapabilirdik. akıllarından geçen her neyse onlar için de çok yanlış bi taktik olmuş..

MarjoOnTheBlog said...

haklısın zuzucum, tamamen katılıyorum. yazılan yorumlara da katılıyorum, sonuçta mac'in başarısız bir etkinliği olarak tarihe geçti. ben sadece izlediğim blogları etkinliğe çağırdım diye bir savunma ise çok saçma. en ufak google blogger aramasında bile hepimiz çıkardık. ben blogspottaki headerıma acıyorum. o kadar emek ver, hiçbir çıkar beklemeden anlat, swatch hazırla, karşılaştırma yap, sonra da elalem gitsin koleksiyon ürünü lipglasstan ışıltılı ruj güzeldi diye bahsetsin.. peeeeh :(

Post a Comment