Sunday, August 22, 2010

Mini Ojeler- Mini Sets

Scroll down to read in English!

En cok merak edilen konulardan biri olan mini ojelere birazcikta olsa aciklik getirmek istiyorum.

Onlar minikler ama en ekonomik sekilde bir koleksiyonu edinme yontemi =) Bir de ne kadar minik olsalarda kolay kolay bitmiyorlar. Zaten her rengin mini boyunu bulmak mumkun degil.. Mini setler genelde yeni koleksiyon ciktigi zaman ya koleksiyondaki tum renklerin yada birkacinin bulundugu bir paket sekilinde satiliyorlar.

Birde mini ojeler gercek ojeyle farklilik gosterebiliyor. Kesinlikle renk, yapi ayni fakat fircasi degisik olabiliyor. Mesela OPI ojelerin minilerinin fircalari daha seyrek.

Ben genelde koleksiyon ciktigi zaman eger mini seti varsa onu almaya calisiyorum. Daha sonra begendigim renklerin buyuk boylarini satin aliyorum. Boylece hem sevdigim renklerim oluyor hem de koleksiyondaki renkleri tanimis oluyorum.

Asagida ojelerin miktarlarini bulabilirsiniz:

OPI (normal sise): 15 ml - 0.5 Fl. Oz

OPI (minik sise) : 3.75 ml / 1/8 Fl. Oz

Essie (normal sise): 15 ml/ 0.5 Fl. Oz.

Essie (minik sise) : 5 ml/ 0.16 Fl Oz.

Flormar : 13 ml / 0.43 Fl. Oz










When new collection came out, I always prefer to buy mini sets. Because they are economic and enough to give some idea about color and lacquer. Then if I like the colors, I buy the real size! That way, I can have more idea about whole collection and I can have my favorite colors normal sizes.

But some of the mini set's nail polishes are different from normal sizes. It is not about color or structure. For example OPI's brush is more thicker than mini OPI's brush.

Here is the normal and mini bottles quantities:

OPI (normal): 15 ml - 0.5 Fl. Oz

OPI (mini) : 3.75 ml / 1/8 Fl. Oz

Essie (normal): 15 ml/ 0.5 Fl. Oz.

Essie (mini) : 5 ml/ 0.16 Fl Oz.

Flormar : 13 ml / 0.43 Fl. Oz

10 ♥ MUTLULUK KAYNAGIM YORUMLAR- COMMENTS ♥:

zuzu hayranı said...

Çok sevimliler :) opi a bayıldım

Lokum Hanim said...

Onlar gorunusu cok komik =)

Alice @ NailsbyAlice said...

Thanks for sharing this!! It's very helpfull to give us an idea about!

inside the white wardrobe said...

zuzucum ben de mini boyları almayı çok seviyorum, hem beğenmediğim bir rengin 15 ml haline mahkum olmuyorum, hem de koleksiyonu deneyip hangisini sevdiysem onun büyük boyunu alma şansım oluyor. gerçi hiç minik oje bitirebilmiş değilim :) bi de çok şirin oluyolar :)

insidethewhitewardrobe.blogspot.com

NephthyS said...

Sıkı bir kozmetik bloğu takipçisi olduğum halde yorum bırakmak pek huyum değildir ama şu an çok içimden geldi birşeyler yazmak.Makyaj malzemelerinden sonra şimdi de beni oje manyağı yaptın ya, üzüleyim mi sevineyim mi bilemiyorum :) Hergün reader'ı açınca heyecanla yeni yazı var mı diye bakıyorum. Diğer tarafta ebay'da oje peşinde koşmam da cabası...:) Kısacası bloğuna hastayım işte :) Sevgiler.

Lokum Hanim said...

ALice: You are welcome =)

Inside the white wardrobe: Kesinlikle katiliyorum.. Buyuk ojelere o kadar para verip daha sonra sevmeye biliyorum iste o zaman uzuluyorum. Ama bu sekilde sevdiklerim benim olabiliyor.

NephthyS: Cok tesekur ederim, cok memnun oldum boyle bir yorum alinca. Bazen birakiyorum daha yazmam bir sure diyorum. Iste bu da o gunlerden biriydi yorumun beni geri dondurdu. Devam yazmaya renkleri.. Tekrar cok tesekur ederim.
Bu arada bende bir ebay delisi oldum son gunlerde durduramiyorum kendimi...

Judy Abbott said...

aaaa ben hiç minisini görmedim Flormar'ın nasıl yani ya?

Lokum Hanim said...

Flormar in minisi yok aman yalnis anlasilmasin =) Ben sadece fikir vermesi acisindan tam boyunun miktarini yazdim... Diger yerel markalarida yazmak istedim siselerinin ustunde herhangi birsey yazmiyordu =D

towanda said...

ama opi çok küçükmüş :) maybelline colorama lar 7.5 ml dir buarada oyüzden essie leri alınca çok küçük gelmemişti hemde çok şeker geldi gözüme ama opi ye cesaretim yok :D
napayım gözüm doymuyor :D

Judy Abbott said...

ayy pardon şekerim :))

Post a Comment