Tuesday, September 28, 2010

Yuzey Torpuleri - Nail Buffers

Scroll down to read in English!

Formspring
okuyucularimdan biri yuzey torpuleri hakkinda soru sormustu. Bende genel olarak sizlerle bu torpuler nasildir, ne ise yarar paylasmak istiyorum.

Benim elimde olan bu tarz torpuler uc cesit..





1. Beyaz kare seklinde olan: Yapisi cok yumusak yani sunger gibi degil ustu hafif tirtirli. Tirnaklarin ustunu puruzsuzlestirmek icin kullaniliyor.

2. Siyah- Kirmizi kare seklinde olan: Bu tam bir zimpara diyebiliriz. Cok sert. Tirnak ustundeki tortulari yok etmek icin ideal. Ben genelde bunu takma tirnak kullandiktan sonra kalan yapistirici kalintilarini ortadan kaldirmak icin kullaniyorum. Takma tirnaklar icin en buyuk dert bu yapistiricilardir. Bir turlu tirnak uzayana kadar gitmezler.

Ustteki anlattigim iki yuzey torpusu tirnak yuzeyini inceltiyor. Beyaz olan o kadar olmasada renkli olan hissedilen bir inceltme yapiyor.



Gelelim buyuk yuzey torpume...

Bu tarzlarda en populeri 4 yuzlu olan renkliler ama ne yazik ki benimkini bulamiyorum. Aslinda cok bir farklari yok. Onda renklerle asama asama kullanimi gosteriyor. Ilk asamada daha sert bir torpu ile baslayip 4. asamaya kadar torpulerin sertligi azaliyor.

1. asama: 4 yuzlu torpu icindeki en sert torpu. Tirnak yuzeyindeki tortulari almak icin

2. asama: Bu torpu daha tirnak yuzeyinde esitlendirmeyi sagliyor.

3. asama: Torpulemeden dolayi yuzeyde bulunan tortulari temizliyor.

4. asama: Tirnagi parlatiyor.

Ilk 3 yuzey arasinda bana gore pek bir fark yok. Olsa da olur, olmasa da. Hepsi ayni gibi yukarida anlattigim beyazdan cok daha yumusaklar. 4. yuzey ise tirnagi parlatma islemini yapiyor. Bu gercekten ise yariyor hani ciddi ciddi tirnakta cila varmis gibi bir goruntu olusuyor.

Gelelim benim mavime bu 4 asamalilarin 2'sinden olusuyor. Ilk once gri olan kisimla tirnak yuzeyi puruzsuzlestiriliyor. Daha sonra beyaz kisim ile tirnak parlatiliyor.

Beyaz kismi cekmeyi unutmusum =) Gorulen gri kismin arka tarafi ise beyaz.

Acik olmam gerekirse ben bunlarin hicbirini oyle sikca kullanmiyorum. Yaz mevsiminde bir kadinin basina gelebilecek en kotu sey oldu ve once sol ayak bas parmak tirnagim kirildi. Tam o uzadi derken bu sefer sag kirildi. Bu durumda da ben kotu goruntuyu yok etmek adina takma tirnak kullandim. Onlari her cikarisimda bir kalinti kaldi. Bu kalintilardan kurtulmak icin kirmizi-siyah olani kullandim. Onun disinda her birini cok nadiren kullaniyorum.

Ama kesinlikle bu parlatici yuzeyli olanlari oje kullanmayip, cilali-bakimli bir goruntu elde etmek isteyenlere oneririm. Kullandigim zamanlarda hic bir zararini gormedim.

Bu torpulerden kozmetik urunleri satan magazalardan cok rahat bir sekilde bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Fiyatlari cok pahali degil. Burada en pahalisi $3-$4'a bulunabiliyor.

Hamis: Ingilizce Nail Buffer/File olarak gecmekte. Ben Turkce karsiligi olarak yuzey torpusu demeyi uygun buldum. Ama yaygin bir Turkce isimi varsa yazarsaniz, sevinirim.



Nail buffers are using to get smooth nails. First two definitely make your nail thinner. But the last and big one has 2 sides to use. Grey side is to get rid of ridges and other side which is not in photos, make them shinny. Thats really good thing, if you want good looking nails without polish. When I use big one, I never get any bad effect.

16 ♥ MUTLULUK KAYNAGIM YORUMLAR- COMMENTS ♥:

Öykü said...

Ben de bunlarin Turkce adini merak ediyordum, cok guzel olmus boyle.

Lokum Hanim said...

Senden de gecer not aldi oley =) Dusundum en iyi bu isim oturdu...

Oje Delisi (: said...

Türkiye'de watsonslarda 2.5tl'ye satılıyor 4'lü renkli törpüler canım :)

bende kullanıyorum. çok güzel

Lokum Hanim said...

Bende en pahalisini yazdim, Turkiye fiyatini bilmedigim icin =) Tesekur ederim =)

Marjo on makeup frenzy said...

4'lü buffer / törpü diye geçiyor genelde. Ben çok severim, kullanırım, ojeden önce tırnak yüzeyini 4'lü buffer ile temizlemek ojenin kalıcılığını arttırıyor :)

Lokum Hanim said...

Eskiden kullanirdim bende ama sonra biraktim. Tamam parlattin guzelde ben oje surucem gibi bir dusunce olustu sanirim =) Ama ojenin kaliciligini arttirdiginin farkinda degildim =) Tesekur ederim bilgi icin denerim bir dahakine =)

rosein said...

tırnak parlatıcı törpü diye biliyodum ismini ben cnm. watson's ın kendi ürünü var, şimdiye kadar her bulduğumu alıp denedim diyebilirim, en iyisi watsons ınki çıktı bnce. parlatma konusunda çok başarılı. ama dört yönlü değil, iki yönlü. bence 4 lüsünden farkı yok, yüzey sayısı kaliteyi belirtmiyor bunda.

Nasilgiysem said...

ya bunlar çok güzel parlatıyor ama ben kendi tırnağıma bir zarar verir mi acaba diye kullanamıyorum :/ ama laf aramızda hevesimi alayım diye erkek arkadaşıma manikür yaptığım zaman kullanıyorum :)))) ışıl ışıl dolaşıyor ortalada :)))

Moda Çıkmazı said...

bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler zuzu.

Marjo on makeup frenzy said...

Heheh doğru ben de eskiden oje sürmediğim günlerde çok kullanırdım. Ama bir blogda ojenin kalıcılığını arttırdığını okudum, denedim, beğendim :))

nily21 said...

oje sürmeye üşendiğim zamanlarda parlatıcı sünger çok işime yarıyor benimde..ama ojenin dayanıklılığını arttırtığını bilmiyordum bunu da öğrendik :)

Kiu said...

Amazing post!
Qonderful tips!

By the way, as you love nail polish as much as I do, check out these NEW three nail polish on Ebay.com.

They're on PROMO , LESS THAN $1!!
Dont miss it!!!
A.H. Nail Polsih Limited Ed. Exclusive on Ebay.com ONLY $0.99

Sezsel by Sezgi said...

Ah bırde törpü yapabilsem ben yaw.. Yok bozuyorum manikürlü tırnağı anında..
törpü ve ben :ıyı bır ıkılı degılız..

Guz said...

Tirnaklarin ojeden sapsari acaba etkili olur mu?Kullanackatim,kuaforum yasaklandigini soyledi ilginc;)

Anonymous said...

gerçekten faydalı bilgiler vermissin, heves ettim önümüzdeki yarım saati tırnaklarıma harcayacağım :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş said...

her zamanki gibi harikasııınn:)) emek emek yazmışsın, bende de TBS var. öperimm

Post a Comment