Monday, June 6, 2011

Konu Disi- Indirimler de DIKKAT!

Sizlerle gecen hafta basimizdan gecen beni inanilmaz sasirtan bir olayi paylasmak istiyorum!

Durum1
Tarih: 17 Mayis 2011
Yer: Nisantasi Citys Elle ayakkabi magazasi
Ayakkabi: 170 TL

Durum2
Tarih: 1. Haziran. 2011
Yer: Nisantasi Citys Elle ayakkabi magazasi
Ayakkabi: 150 TL


Su anda pek bir gariplik yok! Indirim olmus ne guzel 20 TL ama %50 indirimle! Iste burasi garip..

Durum1 deki fiyat ayakkabinin ilk fiyati, ayni ayakabiyi 2 hafta sonra %50 indirim olmus ne guzel hadi alalim diye gittigimiz de ilk fiyati 300Tl ye cikmis sonrada indirimde 150Tl ye inmis olarak bulduk!

Nasil yani dedigimiz zaman ise cevapsiz, bos gozlerle bakan satis elemanlari. Bence onlar da saskin... Aslinda %50 indirim yok!!! O ayakkabi hic bir zaman 300 Tl olmadi.. Indirimlerde cok cok dikkatli olmak gerekliymis bunu da yasayarak, ogrenmis olduk!

20 ♥ MUTLULUK KAYNAGIM YORUMLAR- COMMENTS ♥:

Anonymous said...

bu indirim karmaası iyice saprasardı zaten, tek fiyattan ama satabilcekleri en makul olandan satmalılar bence.. 200 tl'ye alınan elbiseyi 49.90'a görmek de hoş olmuyor bir diğer taraftan :S

Lokum Hanim said...

Bencede insani aptal gibi hissettiriyorlar!

Tansu said...

Çok akıllı sanıyorlar bu mağazalar kendilerini. Halbuki onu 300den inip ne kadar ucuz sanıp alanlar vardır.

madammoda said...

Bircok marka yapiyor zaten bunu, burda ELLE'nin hatasi basta esas fiyati musteriye gostermekle olmus. Bircok marka bastan fazlasiyla sismis fiyatlarla sezonu aciyorlarki, indirim yaptiklarinda esas fiyatlarina gelebilsinler...
Bunlari gordukce ulkemde alisveristen soguyorum vallahi yauu :((

FashionAndMakeupFreak said...

Satış elemanları şaşkın falan değil. Onlar bilmez olur mu. Mağazada olan bitenden onlar sorumlu. Onlar olmadan genel müdürlüktekilerin eli ayağı dolanıor. Şaşkın ayağına yatmışlar. Aklı olan satış elemanı şaşkın ayağına yatacağına edepli bir bahane uydurur.

chunlibeauty said...

hey aynı terane bende sinir oluyorum milleti enayi yerine koyuyorlar resmen :/

*!*vanilya's said...

ne kötü dimi networkde bir arkadaşım anlatmıştı durum1 gömlek 200 tl
%50 indirim oluyor arkadaşım almaya gidiyor gömlekten
durum2 gömlek %50 indirimle hala 200 TL.miş cidden dikkatli olmak gerek
bende 1 ayakkabı almıştım geçen sene %30 indirimle 136TL.idi %50 oldu hala 136 %70 oldu numaraları kalmadığı halde 136idi.

ceren said...

inci ve elle bunu çok yapıyor, o yüzden bayadır onlardan ayakkabı almıyorum.

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss said...

kesinlikle cnm fiyatları şişirip balon yapıp indırım yapmış gibi gösteriyorlar..Ama biz bayanlar yermiyiz bu numarayı? Yemeyiz! Yememliyiz..Biz zaten neyin ne fiyatta olduğunu biliyoruz :)

ayse said...

Ben de aynı uygulamaya İnci, Demirel ve Nursace'de rastladım. Söyleyince de aynen şaşkın şaşkın bön bön bakıolar. Daha önceden satın almamış olsam ben de hatırlamam, mümkün değil.Özellikle ayakkabı firmalarında bu çok oluyor. Kim hatırlayacak ki die düşünüolar herhalde.

Jilar said...

evt geçen sezon inci güya indirime girmiş 640 liradan 320 liraya inmiş bot satıyorlardı. inci de ne zaman 640 a bot olmuş acaba :))

Unknown said...

İnsanlarda sezon içinde bile indirimdeyiz bu fırsatı kaçırmayın psikolojisi yaratmak için ne yapacaklarını şaşırdılar gerçekten :/ Mango ve Nursace sezonda eskisine göre %30 fazla fiyat koyup sonra %30 indirimdeyizi çok yapıyor. Halbuki ederi o değil herkes biliyor, daha fazla müşteri çekmek için yapılan bu uygulama insanları daha da itiyor bence.


http://betwinus.blogspot.com/

Ebru said...

Bu numarayı yıllardır nursace yaptı. Ben sezonda cizme aldım , nakit indirimi ile de 200 tl!ye indirimde gittigimde kardesime aynı cizmeye baktık 225 TL indirimli fiyatı. o yüzden nursacenin etiketleri barkotsuz acıklamasız basılıyor. Kim ne yerse ona göre. Bu yüzden oradan alırken dikkat etmek lazım.
Ben bunun icin bircok kez sikayet yazısı yazdım, işe yaradı mı bilmiyorum lakin oradan artık birşey almıyorum.

Gizzy said...

yok artık şaka mı bu!!!ancak beğendiğin aklındaki bir ürün için bunu kontrol edebilirsin yoksa işimiz iş yani...

starlet said...

ben de dün yarı fiyatı diyerek bir sandalet aldım kasada gerçek fiyatını ödedim ne olduğunu soruncada yanlış etket bastıklarını daha indirimde olmadığını söylediler bende sandalete ihtiyacım olduğu için ve uzatmamak için çıktım ama tabi sinirlerim bozuldu. böyle yaparak müşteri çektiklerini mi sanıyor mağzalar anlamıyorum...

Sıla Yılmaz said...

Şaka gibi bu.. şok oldum.. ama anlayacağımı da anladım bu sayede.. cık cık cık :/

PAPIS STYLE said...

birçok mağaza bunu yapıyor.Bizleri enayi yerine koyuyorlar ya bazen mecburen, bile bile de alıyoruz :-(( En çok İzmir, Ayvalık gibi yerlerde zaman zaman da trendyol, limango gibi yerlerde satışı yapılan ATAKÖY AYAKKABI bunu çok yapıyor hatta hep yapıyor.Zaten ayakkabının bana göre ederi 150-180-TL iken adam caaarrrtt l-koc abir çarpı etikette neymişş 360-TLden 180 olmuş. Birkaç yıl evvel ben bunu İNCİ'de (şeytanın beni dürtmesiyle etiketinin sezonda fotoğrafını çekerek) ve indirimde de bindirimli etiketinin fiyatını n fotoğrafını çekerek aynı ürünü bir şikayet dilekçesiyle firmayı pok etmiştim ama o firmanın hala da bunu iplemediği ortada.Çünkü sadece benim ikayetimle olmuyor.Daha daha üst mercilere çıkılmalı sanırım ama o üst mercilerde rüşvet denen kaymağı yiyor ve duymazdan geliyorsa vay halimize:-((

PAPIS STYLE said...

Ve ayrıca NURSACE ile ilgili yazılan tüm yorumlara katlıyorum.Barkodlu etiket yok ve geçiriyorlar resmen.Ben senin bu postu blogumda paylaşıcam izninle Zuzucum(tabii senin linki vererek). Öğrenmeyen herkes öğrensin istiyorum.

Lokum Hanim said...

Papis Style: Paylasirsan inan cok memnun olurum. Bu yaziyi yazmamin sebebi farkettigim bir olayi mumkun oldugu kadar cok insanla paylasmak ve boylece biraz daha duyarli bir tuketici olabilmektir. Benim basima gelen 100 kisiden 1'nin basina gelir ve ben de bu 99'dan biri olabilir, ay ne guzel indirim diye satin alabilirdim. Firmalarin istedigi de bu, ay 1 kisi gordu nedir diye bir bosvermislik, salak yerine koymaya devam etmek.

Her ne kadar blogumda kozmetik yazsam da bu konuda duyarsiz kalamadim ve sizlerle bu olayi paylastim. Duyarlilik gosterip burada yorum yazan, fikirlerini paylasan herkese cok tesekkur ederim.

CMOS said...

Valla elle mağazasının ayakkabılarını çok beğeniyorum ama bu oyunu hep yapıyorlar malesef:S

Post a Comment